HAREZMİ EĞİTİM MODELİ

Harezmî Eğitim Modeli, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilen, çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda bir modeldir. Bu eğitim modeli, geleceğin eğitimini nasıl kurgulayacağımız ve nasıl doğru uygulayacağımız noktasında öğretmen ve öğrencilerimize ışık tutmaktadır.

22-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri ve Disiplinler arası Eğitim Çalıştayı” nın organize edilmesiyle modelin ilk çalışmasına başlandı. Çalıştay sonrası hazırlanan rapor ile Harezmî Eğitim Modelinin üzerinde şekilleneceği 5 temel zemin belirlendi. Bu zeminler;

1. 1-Bilgi işlemsel düşünme beceresinin hayata adapte edildiği,
  2. 2-Programlama ve öğretim araçlarının öğrenme ortamlarında etkin kullanıldığı,
  3. 3-Disiplinler arası yaklaşımın yeniden yorumlanarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı,
  4. 4-Robotik ve oyun tasarımı ile yenilikçi öğrenmelerin gerçekleştiği,
  5. 5-Sosyal Bilimler ile diğer bilimlerin (STEM, Bilgisayar Bilimleri vb) bütünleştiği, iş birliği ile tüketen değil üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modelini ortaya çıkardı.

***

Okulumuzda Zihinden Makineye Disiplinler Arası Eğitim Modeli Harezmi Pojesi´ni yürütecek olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Yasin GÜREK, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mustafa DOĞANLI, Türkçe Öğretmenimiz İskender BOZKURT, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ayşe İNCEOĞLU ve İngilizce Öğretmenimiz Ayşegül KAŞIKÇI ÇAM bir haftalık hizmetiçi eğitim sürecini tamamlamış bulunup proje sınıfımızla eğitimlere başlamışlardır. Proje öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Sedat ALTAY´a teşekkür ederiz. Çok yakında belki tüm Türkiye´de uygulamaya geçecek Harezmi derslerinin temelini atıyor olmanın haklı gururunu yaşıyor ve projenin ürünlerini merakla bekliyoruz.

Yayın: 08.10.2018 - Güncelleme: 09.10.2018 15:51 - Görüntülenme: 134