OKULUMUZ YABANCI DİL AĞIRLIKLI ORTAOKUL PROJESİNDE TUZLA´NIN TEK PİLOT OKULU OLDU.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 5´nci sınıflarda uygulanacak yabancı dil ağırlıklı eğitimde, pilot uygulamanın yapılacağı 81 ildeki 620 okul belirlendi. Okulumuzda bu okullar arasında yer aldı ve Tuzla ilçesinin bu anlamda tek pilot okulu oldu.

Yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması, 2017-2018 eğitim öğretim yılında sadece valiliklerce bildirilen okullarda yapılacak. Yeni uygulama, belirlenen okulların tüm 5´nci sınıflarında uygulanacak.

Uygulamanın yapılacağı okullar, "Yabancı Dil Ağırlıklı 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı"nı kullanacak.

Haftalık ders çizelgesine göre ayrıca 5´nci sınıflarda,İngilizce 15, Türkçe 6, matematik 4, fen bilimleri ve sosyal bilgiler 3´er, din kültürü ve ahlak bilgisi de 2 ders saati verilecek.

Belirlenen okullara bakanlıkça temin edilerek dağıtılacak eğitim materyalleri kullanılacak. Söz konusu materyaller uygulama okullarına gönderilene kadar öğretmenler, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün hazırladığı yabancı dil eğitimi ile ilgili Eğitim Bilişim Ağında (EBA) yer alan kaynakları, DynEd İngilizce Eğitim Sistemini ve zümre öğretmenler kurulunca hazırlanacak materyalleri kullanacak.

Bir önceki yılda başlamış olduğumuzyabancı dil ağırlıklı eğitim macerasında emeklerini esirgemeyen başta İngilizce Öğretmenlerimize ve sonrasında tüm okul personelimize teşekkür ederiz...

Yayın: 20.09.2017 - Güncelleme: 02.11.2017 10:55 - Görüntülenme: 718